Na frekventovanou křižovatku i Bezručovy sady dohlíží nová kamera

KROMĚŘÍŽ - Městská policie v Kroměříži zprovoznila novou kameru, která je umístěná na sloupu veřejného osvětlení na rohu ulic Úprkova a Kotojedská. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

Nová kamera dohlédne na blízkou křižovatku a především na park Bezručovy sady. „Přispěje k tomu, aby se především rodiny s dětmi cítily v Bezručových sadech bezpečně,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

Město získalo na pořízení kamery dotaci 340 tisíc korun z programu prevence kriminality ministerstva vnitra. Kamera celkem přišla zhruba na 600 tisíc korun. „Je otočná s třicetinásobným optickým zoomem a tedy s maximálním rozlišením. Jedná se o druhou nejkvalitnější kameru ve městě,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Podle něj si návštěvníci parku v minulosti stěžovali na protiprávní jednání. Zejména v letních měsících se totiž v Bezručových sadech scházejí lidé bez domova a další nepřizpůsobiví občané, kteří obtěžují ostatní návštěvníky. „Řešili jsme zde také pití alkoholu na veřejnosti, které zakazuje městská vyhláška,“ doplnil ředitel městské policie.

Park předtím monitorovala jedna z přenosných kamer, kterou tak strážníci přesunou jinam. Podél Bezručových sadů vede jedna z páteřních komunikací ve městě. Nová kamera dohlíží i na příjezdovou komunikaci k obchodnímu středisku, odkud bývají hlášené krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel na přilehlém parkovišti, a také na zmíněnou frekventovanou křižovatku na Husově náměstí.

Kroměříž má nyní 19 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x