Fryštáčtí zemědělci dostali od inspekce životního prostředí pokutu

FRYŠTÁK - Zemědělské družstvo vlastníků Fryšták dostalo od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 120 tisíc korun. Sankci si zemědělci vykoledovali za to, že navezli odpady do lesa a na ornou půdu, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí ČIŽP Radka Nastoupilová.

Pravomocnou pokutu 120 tisíc korun uložili v září inspektoři ČIŽP z oblastního inspektorátu v Brně Zemědělskému družstvu vlastníků Fryšták za porušení zákona o odpadech.

„Společnost v období od února do března 2018 navezla 767 tun odpadů – výkopové zeminy s příměsí stavebních a demoličních odpadů, jako jsou cihly, beton, úlomky kachlí a kovových konstrukčních prvků – na lesní pozemek a na ornou půdu v katastrálním území Dolní Ves ve Zlínském kraji. Obviněný tedy nakládal s výše uvedenými odpady na místě, které nebylo schváleno Krajským úřadem Zlínského kraje,“ řekl Tomáš Augustin, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně.

Zemědělské družstvo vlastníků Fryšták se neodvolalo a pokuta nabyla právní moci. „Nyní zahajujeme správní řízení ve věci zjednání nápravy, které bude spočívat v odstranění odpadů z pozemků,“ doplnil Augustin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x