Slezsko ve smutku, Zlín v radosti. Fastav – Opava 2:0

ZLÍN - Nevlídné počasí, vlídný výsledek. V 16. kole Fortuna ligy si fotbalisté Zlína došli zcela zaslouženě pro další tři body, když vyhráli nad Opavou 2:0. Slezané přitom poslední dobou hráli dobře a chtěli překvapit i ve Zlíně.

Už v 1. minutě ale protáhl jejich brankáře Šroma pěknou hlavičkou Podio a domácí v obraně s uzdraveným Buchtou dali najevo, komu že stadion u Dřevnice říká pane.

Hrál se zápas s občasným vzrušením, pěkně se prezentoval například hlavičkující obránce Bačo.

Gól přišel ve 33. minutě, když si do výhodné pozice naběhl Beauguel a levačkou řekl brankáři hostů: na tohle nemáš nárok.

Hosté šli do druhé půle s odhodláním výsledek co nejdříve srovnat. Což se jim povedlo asi jako Napoleonovi bitva u Waterloo.

Za padesát vteřin totiž Vyhnal skóroval do prázdné branky Slezanů a byť byl zápas teprve v aritmetické polovině, bylo rozhodnuto.

Domácí pak nevytěžili nic z případných brejků, hosté zase z hlaviček svých útočníků, obrana žlutých byla pevná, brankář Dostál vlastně žádný ultratěžký zákrok předvést nemusel, jedna Jursova střela šla ovšem těsně nad.

Fastav Zlín – SFC Opava 2:0 a už po šestnácti kolech 30 bodů pro Bílkovy svěřence. To je jen pro zajímavost porce, která po třiceti kolech stačívá k záchraně.

Na jaře se ovšem hraje nadstavba a cíle Fastavu jsou tedy diametrálně jiné…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x