U štípské školy vzniklo nové hřiště, poslouží žákům i veřejnosti

ZLÍN - Obyvatelé zlínské části Štípa mají k dispozici nové hřiště, vzniklo po nutné rekonstrukci na půdorysu starého a již nevyhovujícího při základní škole Zlín-Štípa, serveru Zlin.cz to uvedl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

„Původní hřiště už dosloužilo a jsme moc rádi, že nám město poskytlo prostředky na jeho rekonstrukci. Starší část hřiště byla stará asi 40 let. Byl zde starý rozbitý asfalt, na kterém se už tvořily různé boule, což pro každého uživatele představovalo velké nebezpečí. Novější část původního hřiště byla stará přibližně 20 let. Byla tam umělá tráva a tartan, ale i tyto povrchy už byly doslova prošlapané až na hmotu pod nimi,“ poznamenal ředitel Základní školy Zlín-Štípa Lubomír Klátil.

Pod umělou trávou a tartanem je nově položena speciální hmota, která šetří kotníky sportovců. Na hřiště bylo přesunuto také doskočiště a vzniklo zde víc vyznačených sportovních ploch, například na tenis, na volejbal, nohejbal či na malou kopanou.

Zrekonstruované hřiště bude sloužit žákům školy, ale v odpoledních hodinách bude přístupné i veřejnosti. Aktuálně je třeba zajistit ještě správce, který by na hřiště v odpoledních hodinách dohlížel.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x