Cenu starosty si odnese westernový jezdec Pavlíček

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní rozhodli o udělení Cena starosty, tentokrát se pocty dočká westernový jezdec Ondřej Pavlíček. Serveru Zlin.cz to sdělila za valašskomeziříčskou radnici Vendula Králová.

Udělení ceny Ondřeji Pavlíčkovi schválili radní jednohlasně. Pavlíček dlouhodobě sbírá prvenství na republikových soutěžích a úspěchy slaví také ve světě. Slavnostní předání se uskuteční v lednu roku 2019, a to spolu s laureáty Ceny města Valašské Meziříčí za rok 2018.

„Ondřej Pavlíček se díky prvenstvím v republikových soutěžích dvakrát nominoval na mistrovství světa. V roce 2017 se v Panamě umístil na 12. místě. Letos v Číně skončil pátý, což je historicky nejlepší české umístění, mezi Evropany byl dokonce nejlepší,“ vysvětlil důvod nominace Ondřeje Pavlíčka valašskomeziříčský zastupitel Jarmil Dobeš. Poukázal také na to, že v rámci své sportovní činnosti pracuje Pavlíček i s dětmi.

Cena starosty města Valašské Meziříčí se uděluje jako morální ocenění zpravidla občanům města za významné počiny zejména v oblastech kultury, sportu, sociální a zdravotní péče, vzdělávání a volnočasových aktivit, ekologie a ochrany přírody a hospodářského rozvoje.

Jména laureátů Ceny města Valašské Meziříčí budou schvalovat zastupitelé 29. listopadu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x