KAM VYRAZIT TENTO TÝDEN: Zlínský kraj rozsvítí první betlémy a zazpívá i Tomáš Klus

ZLÍNSKÝ KRAJ – Dříve, než v neděli rozsvítíte první svíčku na adventním věnci, udělejte si tento týden čas pro sebe a zajděte za kulturou. Nabídka akcí je bohatá, není tedy důvod sedět doma!

Výstavu krojovaných panenek nabídne od úterý 27. listopadu do 11. ledna 2019 Muzeum Františka Skopalíka v Záhlinicích u Hulína. Panenky si můžete prohlédnout vždy ve středu od 8.30 do 17:00 hodin nebo v pátek od 8.30 do 16.00 hodin.

Exotické povídání o Sulawesi a Komodských ostrovech si přijďte poslechnout ve středu 28. listopadu do Kina Svět Holešov. Na svou cestu po Indonésii budou vzpomínat Miloslav Růžička a Tomáš Šindler. Začátek besedy je v 17.00.

Co má společného literatura a vesmír? To prozradí Rostislav Rajchl ve středu od 19 hodin v uherskobrodském Planetáriu během přednášky na téma Literární toulky po Měsíci.

Adventní čarování zažijete ve čtvrtek 29. listopadu v Knihovně BBB – pobočka Kasárna v Uherském Hradišti. V tvořivé dílně si od 17.00 do 19.00 vyrobíte originální věnce, svícny, věnce na dveře apod. Nezapomeňte si své místo rezervovat do 28. listopadu telefonicky, 571 891 287, nebo e-mailem, kasarna@knihovnabbb.cz.

Pozitivní energii i skvělou muziku nabídne zpěvák Tomáš Klus v Hluku již tento pátek od 19 hodin.

Unikátní betlém ze dřeva a kovu najdete od soboty 1. prosince v areálu Kovozoo ve Starém Městě. Zvířátka vyrobená z kovového odpadu doplní dřevěné postavy biblického Betlému. A pozor! Všechny postavy jsou v životní velikosti. Betlém bude přístupný denně až do 3. února 2019.

300 vzorků vín z Moravy,  Čech, Slovenska, Rakouska a Maďarska se 1. prosince od 16 hodin  představí v rámci 3. ročníku výstavy archivních vín ve Dvoře pod Starýma Horama v Boršicích (u Buchlovic) na Slovácku.

Rozsvěcení betlému i s ohňostrojem na vás čeká v pátek v areálu SVČ Včelín v Bystřici pod Hostýnem. Předvánoční program začne v 18.00.

Módní show s názvem Předvánoční podívaná pro vás přichystal Klub Starý pivovar Kroměříž. Už tento pátek v 19 hodin se přijďte pokochat trendy oblečením a doplňky. Užijete si příjemný večer plný módy a hudby.

Mikulášská družina už vyrazila na cestu k vám. V sobotu 1. prosince můžete první Mikuláše, čerty i anděly potkat v Kroměříži, kde se od 16 hodin uskuteční Tajemné putování Podzámeckou zahradou za Mikulášem. Vstup do Podzámecké zahrady je pouze z Vejvanovského ulice – od tržnice.

Máte rádi romantiku? Pak byste neměli chybět na Večeru při svíčkách. Ten se koná v neděli 2. prosince od 17 hodin v Janíkově stodole ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Uslyšíte syrový zvuk starodávné valašské muziky RukyNaDudy i nové pojetí moravské tradiční hudby v podání Jitka Šuranská Trio.

Zajímavá výstava o malenovickém hradu je k vidění do konce roku 2018 v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně v 1. podlaží budovy 14.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x