Zlínská radnice shání oblečení a spacáky pro bezdomovce

ZLÍN - Sociální pracovníci ze zlínského magistrátu prosí veřejnost o pomoc. Shání teplé oblečení a spacáky pro lidi bez domova, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

Vzhledem k blížícímu se nepříznivému, zejména mrazivému počasí vyzývá Odbor sociálních věcí magistrátu občany k případnému darování nepotřebných starších spacích pytlů, dek, bot velikosti číslo 8 – 12, bund, džín a ponožek pro muže.

„Uvedené věci postupně – dle potřeb – věnujeme lidem bez přístřeší. Při jejich distribuci budeme pečlivě dohlížet na to, aby nedocházelo ke zneužívání darů například jejich prodejem,“ řekla Jana Pobořilová, vedoucí Odboru sociálních věcí. Dodala, že jiné než uvedené věci magistrát nyní přebírat nemůže, a to z důvodu nedostatečných skladových prostor.

Pokud má případný dárce některou z uvedených věcí, může ji donést na Odbor sociálních věcí Magistrátu města Zlína (na Oddělení sociální práce, budova Okresní správy sociálního zabezpečení ve Zlíně na tř. T. Bati 3792, Zlín, přízemí vlevo, kancelář č. 110), a to v pondělí a ve středu od 8.00 do 17.00 hodin nebo v úterý, čtvrtek a v pátek od 8.00 do 14.00 hodin. Případné další informace podá Kateřina Vavrušová, tel. č.: 577 630 827, e-mail: katerinavavrusova@zlin.eu. „Všem dárcům předem upřímně děkujeme,“ dodala Jana Pobořilová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x