Mikulášský jarmek si vyžádá dopravní omezení

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Dopravní situace bývá při valašskoklobouckém Valašském mikulášském jarmeku nezřídka oříškem, a proto organizátoři připravili několik opatření, kterými se budou snažit případným potížím s průjezdností i parkováním předejít. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Zvonková.

Především budou na hlavních silničních tazích v centru Valašských Klobouk platit zóny zákazu parkování, aby nedocházelo k blokování dopravy. Parkování aut se doporučuje na odstavných parkovištích, na které bude navigovat služba už při vjezdech do města. Kdo chce dopravním komplikacím úplně předejít, může využít mimořádných autobusových spojů Mikulášského expresu nebo také speciálně vypraveného parního vlaku.

„Zóny zákazu parkování se budou týkat Masarykova náměstí a ulic Československé armády, Dobrovského, Komenského, Sbořisko a Brumovská. Prosíme řidiče o respektování značení a věříme, že tím předejdeme dopravním komplikacím, kterým vozidla zaparkovaná na chodnících i v komunikacích způsobovala,“ sdělil vedoucí městské policie Michal Ekart. Návštěvníci by měli k parkování svých vozů využít odstavných parkovišť, která budou zřízena při vjezdech i v okrajových částech města.

I letos mohou přespolní návštěvníci Valašského mikulášského jarmeku přicestovat Mikulášským expresem. Jeho mimořádné spoje pojedou ze Slavičína, Sidonie, Brumova-Bylnice, Nedašovy Lhoty, Valašské Senice, Lačnova, Študlova, Drnovic i Újezda.

„Zastávky expresu budou jako loni umístěné na vhodných místech při výjezdech z centra. Cestující tak mohou nastupovat do autobusů směrem na Poteč u křižovatky na vlakové nádraží, na směr Brumov u prodejny podlahovin v Brumovské ulici a pro směry Smolina, Mirošov a Lipina u odbočky na hřbitov,“ dodal Michal Ekart.

České dráhy na Valašský mikulášský jarmek vypravují parní vlak z Valašského Meziříčí. Posíleny však budou také ostatní vlaky, které budou v sobotu 1. prosince do Valašských Klobouk směřovat.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x