Kraj chce podpořit prevenci rizikového chování na školách částkou přes 700 tisíc korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zastupitelstvo Zlínského kraje na základě doporučení krajské rady schválilo rámec programu na prevenci rizikových typů chování ve školách a školských zařízeních. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

„Pro rok 2019 máme vyčleněnu částku 706 000 korun, přičemž minimální výše podpory na jeden projekt je 20 000 korun a maximální výše je stanovena na 50 000 korun. Cílem je přispět prostřednictvím různých iniciativ ke zlepšování vztahů ve školních kolektivech a předcházet nežádoucím jevům. Máme potvrzeno, že tam, kde se oblasti prevence skutečně důsledně a systematicky věnují, je sociální klima mnohem zdravější, než ve školách, kde je tato problematika přehlížena,“ řekl Petr Gazdík, radní Zlínského kraje zodpovědný za školství.

Do konce letošního roku bude program zveřejněn na úřední desce a na webu Zlínského kraje. Od 21. ledna do 6. února 2019 bude na Odboru školství, mládeže a sportu krajského úřadu probíhat příjem a registrace žádostí a do konce dubna bude rozhodnuto, které konkrétní projekty budou podpořeny. Nejzazší datum pro jejich realizaci je stanoveno na 31. 12. 2019.

Od roku 2015 Zlínský kraj poskytl k těmto preventivním účelům dotace v celkové výši 2 529 600 korun pro 66 žadatelů. Kraj také každoročně vyhodnocuje nejlepší preventivní programy, které mohou být inspirací pro jiné školy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x