Výkupy pozemků pro novou zlínskou nemocnici jsou v plném proudu, do Vánoc hodlá kraj vyplatit přes sto milionů korun

ZLÍN - Výkupy pozemků pro novou zlínskou nemocnici, která má vyrůst v Malenovicích, jsou v plném proudu. Do Vánoc vyplatí kraj za pozemky více než 115 milionů korun, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Ihned po listopadovém zastupitelstvu, které dalo zelenou nákupu pozemků, začala jednání s majiteli parcel v lokalitě Zlín-Malenovice, kde by nová nemocnice mohla již do šesti let stát. „Aktuálně již máme vykoupeno 70 tisíc metrů čtverečních, tedy 40 procent požadované výměry za schválenou cenu 1 650 korun,“ sdělil hejtman Jiří Čunek a dodal: „Aktuálně jednáme s církvemi a městem Zlín, kde předpokládáme, že dojde ke vzájemné dohodě. Pak již budeme mít požadovanou výměru, která je potřebná pro výstavbu nové nemocnice.“

Hejtman Jiří Čunek v pondělí 19. listopadu podepsal smlouvy s 31 vlastníky pozemků v lokalitě Zlín – Malenovice. Hned druhý den byly smlouvy předány na Katastrální úřad ve Zlíně, kde běží lhůta pro zápis do katastru nemovitostí. „Velmi si vážíme vstřícného přístupu majitelů pozemků, jejich ochoty a rychlého jednání ve vztahu k prodeji pozemků pro výstavbu nové nemocnice. Za to jim můžeme garantovat to, co jsme slíbili, a sice, že peníze budou mít na svých účtech již do Vánoc,“ doplnil hejtman Čunek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x