Valašské Meziříčí dá vánoční výzdobu i na Masarykovu a Mostní ulici

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Valašské Meziříčí letos kromě tradičních ulic rozšíří vánoční výzdobu ještě do ulice Masarykovy a Mostní. Město se vánočně rozsvítí v sobotu, dál se v pátek 7. prosince rozzáří vánoční strom při Mikulášském jarmarku, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Vánoční osvětlení bude nainstalované do konce listopadu v centru města a přilehlých ulicích jako Sokolská, Poláškova, Pospíšilova, Soudní, Komenského, Nová, Vsetínská a také ve dvou nových ulicích, protože město výzdobu každoročně rozšiřuje. „Zcela poprvé budou vánočně dýchat ulice Masarykova a Mostní. Po dokončení opravy mostu přes řeku Bečvu se nově rozzáří LED světelnými závěsy jeho zábradlí. Na ulici Masarykova bude na sloupech veřejného osvětlení umístěno celkem 25 nových velkých světelných hvězd. Také vánoční strom na náměstí prozáří nové ozdoby. Změny se dočká i spodní část náměstí,“ prozradila místostarostka Yvona Wojaczková.

Valašské Meziříčí celkem zkrášlí přes 100 vánočních prvků. Ozdoby tam zůstanou až do 6. ledna.

„Finišují také přípravy na vánoční program na náměstí. Bude opět sestavený tak, aby si v něm to své našli všichni, od rodin s malými dětmi až po seniory,“ doplnila Wojaczková.

Předvánoční program začne 7. prosince slavnostním rozsvícením vánočního stromku. „Potrvá až do Štědrého dne,“ dodala Votrubová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x