Obědy zdarma využilo v kraji v druhém pololetí 78 dětí

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj poskytl ve druhém pololetí uplynulého školního roku obědy zdarma 78 dětem. Do akce na podporu dětí v hmotné nouzi se zapojilo 11 základních a pět mateřských škol, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Radní kraje projednali závěrečnou zprávu o projektu nazvaném Obědy do škol ve Zlínském kraji. „Kromě primárního cíle poskytnout dětem ze sociálně slabých rodiny stravu jsme sledovali také záměr zvýšit jejich školní docházku a účast na předškolním vzdělávání i účast v odpoledních zájmových aktivitách a celkově posílit integraci těchto dětí do společnosti,“ uvedl krajský radní zodpovědný za školství Petr Gazdík.

Celkem byl předpoklad vydat 13 231 jídel v zařízeních školního stravování v hodnotě skoro 344 tisíc korun. „Přestože byl projekt dimenzován pro 136 dětí, celkem se jich přihlásilo 78. Těm bylo zdarma vydáno 6034 obědů po dobu druhého pololetí minulého školního roku. Celkově tedy byla čerpána dotace 159 449korun,“ informoval Gazdík, který má na starosti školství.

Kraj projekt realizoval ve spolupráci s Úřadem práce ČR díky dotaci, kterou kraj získal z Operačního programu potravinová a materiální pomoc. Dotace pokryla 100 procent ze všech způsobilých výdajů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x