Jak si Páník léčil ve Zlíně šrámy z Baníku

ZLÍN - Jeho mise v Baníku se zatím vyvíjí velmi dobře. Na jaře po odchodu ze Zlína zachránil tonoucí se ostravský tým v nejvyšší soutěži a donedávna pořádně šlapal na paty Slavii i Plzni na špici tabulky Fortuna ligy. Pak se něco zadrhlo, Baník třikrát po sobě prohrál a "Bob" Páník si rád zašel zahnat chmury do pořád oblíbeného Zlína za kamarády.

Hrál se tenis, ale po něm se mluvilo logicky hlavně o fotbale. Tenhle trenér od něj úplně vypnout vlastně ani neumí.

Dají se vypátrat příčiny momentálního poklesu Baníku? Možná ani ne tak vykonnostního jako výsledkového?

Těžká otázka, protože jednu příčinu nenajdete. Ale kdybych měl hledat a musel nějakou označit, pak asi to, že v zápase s Plzní jsme nedali penaltu a pak už jsme přesto, že zákrok byl nad slunce jasný, nemohli kopat druhou. Zní to maličko jako výmluva, ale cítím to tak. V Opavě hráli domácí dobře a teď proti Slovácku jsme prostě vybouchli.

Což žádá pořádnou léčbu. Hrají se ještě tři kola. Devět bodů k mání, to je dost.

Jediný způsob, který znám, je tvrdá poctivá práce na tréninku, absolutní soustředění se na zápas, rozbor chyb, poučení se z nich a náprava.

Hraje v utkáních tak jako tu a tam v tenisu roli štěstí? Dá se ve fotbale pomyslně zahrát prasátko?

Ne, to tam není. Štěstí vám jde coby souhrn příznivých okolností naproti, když jste v dokonalém fyzickém i psychickém naladění. No a to jsme proti Slovácku asi zrovna nebyli.

Na podzim se vždy hrálo poslední dobou šestnáct kol, právě tolik je za námi. Pak opakovaně začínalo neblahé „zlínské jaro“. Nepřipouštíte si něco podobného?

Pověrčivý určitě nejsem, takže ne, ale ten stav, kdy si myslíte, že to půjde a ono ne a ne, žádnému svému kolegovi nepřeju.

Už myslíte na Vánoce?

Začnu až 15. prosince, teď je čas fotbalu. Je to moje práce.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x