Linka 33 se vrací na původní trasu

ZLÍN - Cestujícím v oblasti Mokré a Zlínských Pasek končí doba výlukového provozu a dopravních komplikací na autobusové lince 33. Od soboty 1. prosince 2018 se linka 33 vrací na svou standardní trasu, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Déle než rok (se zimním přerušením) trvaly stavební práce města na přestavbě dvou mostů a budování okružní křižovatky na okraji městské čtvrti Mokrá. Autobusy na lince 33 městské hromadné dopravy musely využívat výlukovou trasu. Z důvodu malých poloměrů při otáčení zde bylo omezeno také nasazování dvanáctimetrových autobusů, výlukovou trasu zdolávaly jen autobusy o délce 10,5 metru. Vozidla musela čekat v úsecích, kde byl silniční provoz veden jen v jednom jízdním pruhu a doprava řízena světelným signalizačním zařízením. Na lince to vyvolávalo zpoždění i občasné stížnosti cestujících.

„Omlouváme se cestujícím dodatečně za všechny komplikace, nebylo bohužel v našich možnostech zajistit dopravu jiným způsobem,“ řekl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

Stavební práce však dospěly ke svému konci a doprava se vrací na standardní trasy. Provoz autobusů na lince 33 v původním rozsahu včetně původních poloh zastávek bude obnoven v sobotu 1. prosince.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x