Uherský Brod skoro za osm milionů zrekonstruuje ulici U Plovárny

UHERSKÝ BROD – Téměř osm milionů bude stát rekonstrukce ulice U Plovárny, kterou plánuje Uherský Brod. Stav komunikace je v nevyhovujícím stavu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Elen Sladká.

Zastupitelstvo na svém zasedání schválilo zpracování investičního záměru na rekonstrukci komunikace včetně úpravy křižovatky s ulicí Horní Valy. „Stav komunikace ulice U Plovárny je nevyhovující. Na komunikaci se nachází příčné i podélné trhliny signalizující neúnosný podklad a velké množství v minulosti provedených překopů pro vedení inženýrských sítí,“ uvedla Sladká.

Šířka komunikace je šest metrů. V místě u rodinného domu číslo popisné 1145 je zúžená až na 5,3 metru. „Pěší komunikace jsou v převážné části opravené bez výměny obrub,“ poznamenala Sladká.

Práce se dotknou úseku dlouhého 250 metrů. „Současně bude nutné navrhnout úpravu křižovatky ulice U Plovárny s ulicí Horní Valy, kde často dochází ke konfliktním situacím a k nehodám,“ připomněla mluvčí.

Rekonstruce se uskuteční v rámci zpracované územní studie veřejného prostranství sídliště Lapač. V plánu je také lokální oprava pěších komunikací podél silnice s povrchem z betonové zámkové dlažby.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x