Zlín bude příští rok pokračovat v již zahájených investicích

ZLÍN – S rekonstrukcí bytového domu v ulici Vodní počítá příští rok město Zlín. Kromě toho chce pokračovat v započatých investicích jako například rekonstrukce České ulice na Jižních Svazích, řekl serveru Zlin.cz mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Podle Dvořáka se rýsují i další velké akce, které chce radnice zrealizovat nebo zahájit v nadcházejících čtyřech letech, tedy v novém volebním období. Nyní se připravuje rozpočet na příští rok, schvalovat ho bude zastupitelstvo 13. prosince. „Pokud jej schválíme, bude zajištěn chod města, běžné potřeby. Na jaké investiční projekty budou vyčleněny peníze v rozpočtu na příští rok, o tom rozhodneme až na přelomu února a března. To bude už účetně uzavřený letošní rok a budeme tedy znát celkovou částku na investice,“ objasnil zlínský primátor Jiří Korec.

V uplynulém období mohlo město Zlín každý rok investovat částku vždy v řádu stovek milionů korun. Koalice ANO, STAN, KDU-ČSL, ODS a Pirátů také pracuje na programovém prohlášení rady. „Hotové by mělo být nejpozději do Vánoc. Už nyní je jisté, že mezi prioritami se objeví například výstavba dopravního terminálu, obnova Velkého kina, modernizace náměstí Míru, rekonstrukce tržiště Pod Kaštany, výstavba parku za divadlem nebo rekonstrukce Zimního stadionu Luďka Čajky,“ vyjmenoval Dvořák.

Zástupci města jsou ale nohama na zemi. „V této souvislosti je nutné říci, že opravdu velké akce s největší pravděpodobností zahájíme po stavební stránce, ale v tomto volebním období je nedokončíme. Budou tak mít přesah do dalšího volebního období,“ upozornil primátor města.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x