Ve Zlíně se v neděli rozsvítí vánoční stromek

ZLÍN – Vánoční stromeček se v neděli rozzáří ve Zlíně. Zároveň začnou vánoční trhy nazvané Adventní Zlín, řekl serveru Zlin.cz Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Živá jedle se rozsvítí na náměstí Míru za pomoci zvonkového orchestru. „Kdo ze Zlíňanů se bude chtít k rozsvícení osobně připojit, neměl by si zapomenout vzít zvoneček,“ uvedl Fabián.

O slavnostní zahájení trhů se postará i primátor města Jiří Korec, který obyvatelům a návštěvníkům města přednese vánoční zdravici. „Už nyní bych chtěl za sebe všem popřát hodně štěstí, lásky, kamarádů kolem sebe i chvíle klidu a odpočinku, a aby se každému splnilo to, co sám nejvíce chce. Nesmím zapomenout na zdraví, které je nejdůležitější, a také úsměv a pozitivní náladu,“ řekl Korec.

První adventní neděli zahájí koncert Vašo Patejdla. Na podiu se potom během tří týdnů vystřídají další zajímaví umělci jako například Gipsy CZ, Marek Ztracený, Fragile, David Kraus, Premier, The Backwards a další.

Samotný nedělní program začne od 15.00. Po 17.00 bude zahájený program spojený s rozsvícením stromu. Rozzáření je v plánu v 17.50. Vánoční jarmark pak nabídne jídlo a pití a od 8. prosince ho doplní stánky s řemeslnými výrobky. „Naprostou novinkou letošního programu je vánoční stodola, ve které bude každé odpoledne hrát živá hudba, ať už známější místní kapely či méně známí buskeři. Kromě bohatého hudebního programu se příchozí mohou těšit na doprovodný program v podobě valašských čertů, čertíkovskou diskotéku, dětskou fotostezku nazvanou Letem vánočním světem, na ledové sochaře, sochařské dílničky, tradiční Ježíškovu poštu, sobotní tvořivé dílničky nebo vystoupení dětských folklorních souborů,“ vyjmenoval Fabián.

To ale není všechno. „Společně a pro dobrou věc budeme tvořit dlouhý vánoční řetěz, kterým náměstí na závěr dozdobíme,“ doplnil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

V sobotu 22. prosince si zájemci budou moct odnést Betlémské světlo. „Poslední večer bude možné protančit s DJ J. V. Navrátilem na jeho Vánoční Oldies Party. Program i jarmark skončí v neděli 23. prosince ve 14.00,“ dodal Fabián.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x