Klobouky představí veřejnosti územní studii Masarykova náměstí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Dopracovaná podoba územní studie valašskoklobouckého Masarykova náměstí bude v úterý 4. prosince představena občanům. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí tamní radnice Lenka Zvonková.

Architektonické a urbanistické pojetí centra města uvede autor studie Josef Hlavatý. Setkání proběhne v sále Valašskoklobouckého podnikatelského centra a začínat bude v 17.30 hodin.

„Studie, která komplexně řeší plochu Masarykova náměstí a přilehlého okolí, vznikla na základě vítězného projektu v celostátní architektonické soutěži Cena Petra Parléře. Lidé mají možnost seznámit se s vizualizací možného budoucího prostoru městského centra a s navrhovaným využitím veřejných prostranství. Jedná se o poslední projednání před předáním díla,“ uvedla starostka Eliška Olšáková a dodala, že zahájení realizace bohužel není vzhledem k připravovaným investicím v aktuálních možnostech města.

Soutěž Cena Petra Parléře proběhla v roce 2012. V roce 2017 byla z Integrovaného regionálního operačního programu získána dotace na projekt Veřejná prostranství v ORP Valašské Klobouky. Jeho součástí je právě finalizovaná územní studie Masarykova náměstí, dále zde byly zahrnuty vypracované územní studie pro lokality Luční a Sychrov a studie veřejných prostranství v obcích Poteč, Návojná a Vlachovice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x