Chystá se Mikulášské setkání pro seniory ve Zlíně

ZLÍNSKÝ KRAJ – V rámci projektu Aktivní senioři ve Zlínském kraji 2018 se uskuteční ve středu 5. prosince setkání s mikulášskou tematikou. Server Zlin.cz o tom informovala krajská radní Michaela Blahová.

Podpora aktivního života seniorů, jejich informovanosti, vzájemného setkávání a posilování kontaktů je hlavním cílem projektu s názvem Aktivní senioři ve Zlínském kraji 2018, který v letošním roce realizuje Zlínský kraj za finanční podpory Ministerstva práce a sociálních věcí. V jeho rámci se na podzim letošního roku uskutečnilo hned několik akcí.

„Jako závěrečnou akci, která završí sérii vzájemných setkávání seniorů ve Zlínském kraji, uspořádáme ve středu 5. prosince v Senior Pointu ve Zlíně od 14 hodin Mikulášské setkání pro seniory. Chtěla bych tímto srdečně pozvat všechny seniory, aby za námi do Senior Pointu přišli a strávili zde příjemné chvíle,“ uvedla Michaela Blahová, radní Zlínského kraje pro sociální oblast, neziskový sektor a rodinnou politiku. Součástí programu bude slavnostní předání desetitisícího Senior Pasu ve Zlínském kraji jeho držiteli.

Kromě úvodní krajské konference konané 25. září v hotelu Moskva ve Zlíně se v rámci projektu „Aktivní senioři ve Zlínském kraji 2018″ díky partnerským organizacím uskutečnilo dalších sedm akcí, kterých se celkově zúčastnilo více než 1 000 seniorů.

U příležitosti Mezinárodního dne seniorů uspořádala 30. září Krajská rada seniorů Zlínského kraje setkání ve Zlíně, Klub důchodců Uherské Hradiště si 2. října v Uherském Hradišti připomněl výročí 20 let své existence a o den později Sociální služby města Kroměříže připravily v Kroměříži Inspirativní konferenci pro seniory. Akce k Mezinárodnímu dni seniorů zorganizovaly také Masarykova veřejná knihovna Vsetín (10. října), kde se představila herečka a členka Národního divadla Jana Boušková, a Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí (15. října). Centrum pro rodinu Zlín uspořádalo 19. října Den plný folklóru nejen pro seniory aneb Horňáci ve Zlíně a Klub seniorů Rožnov pod Radhoštěm 31. října společenské posezení nazvané Senioři sobě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x