Čertovské figurky budou k vidění v pastoračním domě

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Do dětské výtvarné soutěže O nejpekelnějšího čerta zaslaly valašskokloboucké školy a školky téměř šest desítek soutěžních příspěvků. O výstavě informovala server Zlin.cz mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

Postavy čertů a čertic vyrobené z rozličných materiálů od papíru až po šišky, kaštany, seno, vlnu či dřevo ve čtvrtek ohodnotila porota a vybrala ve čtyřech kategoriích ty nejzdařilejší práce. Při Valašském mikulášském jarmeku si návštěvníci mohou přijít výstavu prohlédnout do sálu pastoračního domu.

„Děkujeme za zapojení všem tvořivým dětem z kloboucké základní i mateřské školy, družiny, domu dětí a mládeže, lesní školky i smolinského dětského domova a základní a praktické školy. Jejich výrobky jsou plné nápaditosti i pěkných detailů a při jarmeku si jistě získají velký obdiv návštěvníků,“ pověděl tajemník městského úřadu Karel Švach, který výtvarnou soutěž a její hodnocení organizoval. „Vítězové si pak v úterý 4. prosince převezmou v obřadní síni radnice z rukou místostarosty Karla Ptáčka své odměny,“ dodal.

Fotografie prací bude možné zhlédnout v pátek při rozsvěcování vánočního stromu města ve stanu s kyselicí a gulášem v dolní části Masarykova náměstí. Všem pracovníkům zapojených škol patří poděkování za aktivní spolupráci a členům poroty za jejich zodpovědné hodnocení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x