V předvánoční době posílili strážníci kontroly na zalidněných místech

ZLÍN – Více strážníků mohou teď se začátkem adventní doby čekat lidé v obchodech, na trzích a na místech, kde se potkává víc lidí společně. Serveru Zlin.cz o tom řekl mluvčí zlínských městských policistů Pavel Janík.

Předvánoční čas znamená pro většinu lidí také nakupování dárků a zásob na blížící se Vánoce. Někteří přitom už v minulosti zažili nepříjemnou zkušenost s krádežemi osobních věcí či peněz. Zloději jsou v tomto čase více aktivní a sami nakupující jim podle Janíka mnohdy pomohou svojí vlastní neopatrností.

„Městská policie Zlín proto bude i letos realizovat bezpečnostní opatření s názvem Advent, při němž se zaměří na prevenci majetkových deliktů,“ uvedl ředitel MP Zlín Milan Kladníček.
Od prvního prosincového dne tak budou strážníci provádět kontroly vnějších i vnitřních prostor obchodních center včetně přilehlých parkovišť. Intenzita kontrol pak ještě více vzroste ve dnech pracovního volna.

„Vedle nákupních objektů budou hlídky městské policie věnovat vysokou pozornost také hojně navštěvované akci: Adventní Zlín, která začíná tuto neděli na náměstí Míru v centru Zlína, kde bude slavnostně rozsvícen vánoční strom,“ doplnil k činnosti strážníků ředitel Kladníček.

Mezi obvyklá rizika, která jsou spojená s předvánočním nakupováním, patří roztržitost a neopatrnost. Lidé by měli mít své věci neustále pod kontrolou. Nákupní taška, brašnička s doklady a penězi nebo kabelka mají být vždy zavřené. „Nikdy je nenechávejte zavěšené na nákupním vozíku, pokud se od něj byť na okamžik vzdálíte. Při nakládání nákupu do kufru auta je pak v žádném případě nenechávejte ležet na sedadlech nezamčeného vozu. V automobilech také nenechávejte viditelně umístěné cenné nebo zdánlivě cenné předměty. Pokud se je rozhodnete uložit do zavazadlového prostoru, nikdy tak nedělejte až na parkovišti, kde automobil bez dozoru ponecháte, ale učiňte tak s předstihem na jiném místě,“ upozornil Pavel Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x