V městském bazénu začala fungovat relaxační zóna

ZLÍN - Výstavba odpočinkové a relaxační zóny v padesátimetrovém bazénu v ulici Hradská ve Zlíně je u konce. Novinka začala sloužit veřejnosti v pondělí odpoledne, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„O doplňkové služby v bazénech je stále větší zájem, takže jsem rád, že tato odpočinková a relaxační zóna vznikla. Z pohledu města jde o významnou investici,“ prohlásil primátor Jiří Korec.

Odpočinková a relaxační zóna se nachází v nově vzniklé přístavbě v jihovýchodní části areálu. Na její podobu měli vliv i památkáři, protože budova padesátky je v památkové zóně města. Návštěvníkům lázní nabídne dva whirpool bazény. „Jejich ideální kapacita je dvacet osob, vejde se jich tam ale více. Teplota vody v nich je pětatřicet stupňů Celsia, doporučená doba pobytu je nejdéle 20 minut, na které by měla navázat další aktivita, například plavání,“ sdělil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti STEZA, která se stará o městské bazény.
V rámci projektu také nahradila původní dvojité řešení prosklených plastových stěn nová prosklená sloupopříčková hliníková fasáda a došlo i k úpravě technického zázemí objektu. Celkové náklady dosáhly výše 34 milionů korun.

Velkými změnami prošel nedávno i pětadvacetimetrový bazén, a to v rámci dvou etap modernizace. Během první došlo k statickému zajištění budovy, zateplení střechy a opravě vnějšího pláště objektu včetně prosklené jižní stěny. V rámci druhé etapy bylo zejména vybudováno nové Sport centrum. Jeho součástí je nový nerezový bazén s teplotou vody 32 stupňů Celsia určený pro organizovaný výcvik plavání menších skupin dětí až seniorů, malá tělocvična a zázemí pro tyto činnosti.

Modernizace areálu v Hradské ulici bude dále pokračovat. „V úvahu přichází například vybavení venkovního bazénu různými atrakcemi. Záměrem města je dát areálu co nejvíce podobu aquaparku, samozřejmě v míře, kterou nám povolí památkáři,“ konstatoval Jiří Korec.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x