Zdravotní ústav změří kvalitu ovzduší v Kroměříži

KROMĚŘÍŽ - Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě začal získávat údaje, které poslouží jako podklad pro analýzu kvality ovzduší v Kroměříži. Stanici umístil před budovou Základní školy Kroměříž, 1. máje, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Vondrášek.

„Pracovníci ústavu budou údaje získávat následujících 11 měsíců, poté na jejich základě zpracují zmíněnou analýzu,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Kvalitu ovzduší nyní sleduje stanice Českého hydrometeorologického ústavu, která je v místní části Těšnovice. „Naším cílem je mimo jiné zjistit, zda a případně jak moc se údaje Českého hydrometeorologického ústavu z Těšnovic budou lišit od dat naměřených v centru města,“ dodala Hebnarová.

Realizace projektu Analýza kvality ovzduší a měření hluku v Kroměříži je plánována na léta 2018 a 2019. „Cílem projektu je zlepšení životního prostředí a kvality života prostřednictvím objektivního hodnocení kvality ovzduší a hluku ve městě,“ upřesnila Iveta Mišurcová, projektová manažerka Zdravého města Kroměříž, místní Agendy 21.

Součástí projektu je proto i hluková studie, která zhodnotí hlukovou zátěž z dopravy, průmyslu a dalších zdrojů hluku ve městě. Náklady na projekt přesáhnou milion korun. Město obdrží 920 tisíc korun ze Státního fondu životního prostředí, spoluúčast radnice činí 230 tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x