Na zlínské radnici začne benefiční prodej vánočních růží

ZLÍN - Už ve středu 5. prosince, si bude možné koupit na zlínské radnici vánoční růže v rámci charitativního projektu Vánoční hvězda. Prodej začne v 8.30 hodin v místnosti 131, která se nachází v přízemí budovy na náměstí Míru, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Vánoční hvězda je letos pořádaná už pojednadvacáté. Smyslem projektu je získávat prostředky na léčbu onkologicky nemocných dětí. „Pro těžce nemocné děti se vánoční růže staly důležitým symbolem, protože jim pomáhají na jejich cestě za zdravím. Všem, kteří si charitativní květinu koupí, patří upřímné poděkování,“ vzkázala Zdenka Wasserbauerová, hlavní organizátorka akce.

Město Zlín podporuje projekt dlouhodobě a hned několika způsoby. Pomáhá s distribucí vánočních růží na prodejní místa, pro prodej uvolňuje místnost v prostorách radnice, nakupuje květiny a pomáhá s propagací celé akce. „Vážíme si toho, že můžeme být součástí projektu. Výtěžek pomáhá vracet dětem zdraví a usnadňuje jim i jejich rodinám návrat do běžného života. Velmi si také vážíme lidí, kteří za Vánoční hvězdou stojí. Za to, co dělají, jim patří naše úcta a velké díky,“ konstatoval primátor Jiří Korec.

Letos získané prostředky budou využity na další zušlechťování a modernizaci dětského onko-hematologického oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci a na financování rekondičních pobytů pro léčené pacienty. Celá akce je pod záštitou lékaře Vladimíra Mihála, uznávané kapacity v léčbě těchto typů onemocnění.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x