Kraj opět vyšle výpravu mladých sportovců na dětskou olympiádu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní schválili podpořit finanční spoluúčast na organizaci Her IX. letní olympiády dětí a mládeže ČR, které se budou konat příští rok v Libereckém kraji v termínu od 23. do 28. června. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

„Kvůli zajištění stravování a ubytování mladých sportovců a trenérů na této tradiční soutěži předkládáme Zastupitelstvu Zlínského kraje požadavek na schválení dotace přibližně 720 tisíc korun. Děti budou závodit ve dvaceti disciplínách. Celkem počítáme s účastí 250 sportovců, 47 trenérů a dvou vedoucích výpravy. Je to vynikající motivace pro mladé sportovní talenty,“ sdělil radní Miroslav Kašný, který zodpovídá kromě kultury také za mládež a sport.

Zlínský kraj se zimních i letních Olympiád dětí a mládeže pravidelně účastní již od roku 2003, kdy tento sportovní podnik začal Český olympijský výbor pořádat ve spolupráci s jednotlivými kraji České republiky. Zlínský kraj sám byl také dvakrát v historii pořadatelem Olympiády dětí a mládeže: v roce 2008 pořádal zimní a v roce 2013 pak letní variantu této soutěže.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x