AKCE ZA ROHEM: Kde to o víkendu žije

ZLÍNSKO – Už víte, co budete dělat o víkendu? Vycházka, sport, kultura? Možností je skutečně mnoho. Několika tipy, kam se třeba i s dětmi vydat za adventními zážitky, vás možná inspirujeme také my v tomto článku.

V pátek pořádá TJ SOKOL Přílepy Sokolskou mikulášskou nadílku s překvapením pro každé dítko. Do tělocvičny místní základní školy jsou od 16 hodin zváni malí i velcí!

Tradiční akci s nádhernou atmosférou pojmenovali pořadatelé Koledy tří národů a zvou vás na ni 8. prosince od 17 hodin do Velkého sálu otrokovické Besedy. Naše i zahraniční koledy zazní v programu, který svým vystoupením zpestří polská zpívající básnířka Basia Stępniak-Wilk, slovenský Vinohrad se zpěvačkou Jarkou Heldesovou, hodonínská kapela Countrio, Ženský pěvecký sbor Otrokovice, chrámový sbor Tibi ze Zlína, mužský pěvecký sbor Hlahol Mysločovice a další. Podvečer uvede vánoční MISSA PASTORALIS skladatele Josefa Schreiera, ve které se střídají pasáže latinské s pasážemi českými s valašským akcentem. Součástí akce bude také „zdobení perníčků“ s Eliškou Pohořalou.

Cimbálovka, dětská vystoupení i místní kapely patří již tradičně k Fryštáckému jarmarku. Přijďte se porozhlédnout po bohaté nabídce farmářských a potravinových produktů i řemeslných a rukodělných výrobků – Ježíšek je za rohem, trocha inspirace na dárečky jistě přijde vhod. Stavte se mezi 8.30 a 13.30 na náměstí Míru ve Fryštáku a vezměte s sebou i děti, čeká na ně tvořivá dílnička a ohlásil se prý i Mikuláš s družinou!

V sobotu bude mít Mikuláš opravdu napilno – odpoledne se zastaví i v malenovické Sokolovně, kde se zúčastní Sokolské akademie s nadílkou. Představení začne v 15.30, mikulášské balíčky pro své děti můžete nosit od 13.30.

Kulturní dům Nedakonice zve na XVI. Mikulášské zpívání s oslavou 30 let založení sboru. Koná se od 15.00 do 22.00 hodin v sobotu 8. prosince.

Už jen do neděle lze navštívit výstavu kroměřížského fotografa Richarda Zahradníčka, jenž disponuje výborným citem pro dramata a zajímavé věci, odehrávající se v reálném čase na ulici. Jeho dílo najdete v Městské galerii v Otrokovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x