Zlínští radní schválili komise, bude jich 13

ZLÍN - Zlínští radní schválili počet a složení většiny komisí, tedy svých poradních orgánů. Stejně jako v minulém volebním období jich bude celkem 13, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

V komisích bude pracovat vždy 11 členů, s výjimkou Komise tělovýchovy, mládeže a sportu, kde byl počet stanoven na 13. Na své schválení čeká ještě Komise výstavby a územního rozvoje, o jejím složení budou radní rozhodovat na svém příštím jednání.

Členy komisí nominovaly politické strany, které mají své zastoupení v zastupitelstvu města, bez ohledu na to, zda jsou součástí koalice či opozice. S výjimkou SPD. „Je potřeba, aby konstruktivní opozice měla dostatek informací, a proto je taková spolupráce pro mě samozřejmostí. Vůči hnutí SPD se již před volbami vymezilo více subjektů, ale hlavním problémem je jejich konfrontační až agresivní styl, který uplatňuje. Proto koalice aktuálně nenabídla zástupcům SPD žádné pozice,“ vysvětlil primátor Jiří Korec.

Přestože členy komisí Rady města Zlína nominovaly politické strany a hnutí, hlavním kritériem je odbornost a vztah oblasti, kterou má daná komise na starosti. Podmínkou nebylo ani členství v zastupitelstvu města.

Komise projednávají řadu materiálů, o kterých poté hlasují rada či zastupitelstvo města, a dává k nim doporučující stanoviska. Ta nejsou závazná, nicméně vždy k nim při svém rozhodování představitelé města přihlíží.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x