Policisté rozbili kokainovou distribuční síť v kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Při společném koordinovaném zásahu zadrželi policisté a celníci na sedmi místech, převážně na Zlínsku, ale i Bruntálsku 11 osob, podílejících se na obchodu s kokainem. Při realizaci byl ve zlínském hotelovém pokoji zadržen i dvaačtyřicetiletý dodavatel kokainu ze Slovenska. Drogu, kterou do České republiky dodával, byla vysoké kvality. Jednalo se o kokain 85% čistoty. Hlavní organizátor ze Zlínska koupenou drogu přerozděloval dalším dealerům, kteří kokain většinou ředili a poté distribuovali konečným uživatelům.

Činnost skupiny byla velmi sofistikovaná tak, aby byly minimalizovány možnosti odhalení policií. K předávání drog docházelo na různých místech, které dealeři určovali až těsně před předávkou. Dodávky kokainu přicházely pravidelně, podle potřeby konečných uživatelů i několikrát měsíčně.

Jednalo se o rozsáhlou realizaci, při které zasahovaly přes dvě stovky celníků a policistů. Při sedmi domovních prohlídkách a sedmi prohlídkách nebytových prostor kolegové zajistili mimo jiné finanční prostředky související s páchanou trestnou činností ve výši 1,25 milionu korun (eura, české koruny), dále také kokain samotný.

Kokain je nazýván drogou bohatých, která je mezi uživateli drog drogou spíše výjimečnou. Dvaačtyřicetiletý muž k nám ze Slovenska dodával gram kokainu za 1 000 až 1 500 korun, konečný uživatel za něj zaplatil 2 000 – 2 500 korun. Obvinění si mohli prodejem kokainu vydělat řádově několik milionů korun. Jedná se o první záchyt organizované trestné činnosti na území Zlínského kraje ve vztahu ke kokainu.

Při realizaci se podařilo zadržet pachatele na všech hierarchických stupních organizované skupiny. Šest mužů a jednu ženu ve věku od 24 – 49 krajští kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami s jedy, za který trestní zákon v případě prokázání viny ukládá až osmnáctiletý trest odnětí svobody. Počet obviněných nemusí být konečný. Čtyři osoby jsou stíhány vazebně, ostatní na svobodě. Obvinění nebyli v minulosti trestáni na úseku drogové trestné činnosti.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’162673′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2196‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚162673‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x