Kraj varuje občany před podomními prodejci, kteří nabízejí nákup energií

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj upozorňuje veřejnost, aby lidé byli ostražití vůči podomním prodejcům energií, kteří se odvolávají na údajný požadavek kraje nabízet tyto služby jejich prostřednictvím. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

„Chceme varovat občany před těmito podvodnými praktikami podomních prodejců, kteří se zkoušejí zaštiťovat Zlínským krajem. Je to lživé tvrzení, protože Zlínský kraj neorganizoval a neorganizuje žádné nákupy komodit pro veřejnost. Kraj pomáhá obcím, respektive územním samosprávám tím, že jim poskytuje informační a poradenský servis týkající se zvýšení energetické efektivnosti a soběstačnosti, případně pomáhá s přípravou projektů v oblasti energetiky. V žádném případě však Zlínský kraj neorganizuje zprostředkování nákupů pro veřejnost,“ řekl ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje Milan Štábl.

Pracovníci krajského úřadu zaznamenali v poslední době několik dotazů týkajících se ohlášených podomních aktivit. „Může zde být souvislost s nedávnými volbami do obecních zastupitelstev. Tím, že jsou v řadě obcí noví starostové, zřejmě dochází k situaci, že šmejdi zkoušejí své praktiky a spoléhají na to, že reakce nového starosty nemusí být okamžitá,“ konstatoval Radek Šipka, vedoucí oddělení podpory řízení Kanceláře ředitele krajského úřadu, který tyto dotazy zodpovídal.

Na situaci upozornilo Zlínský kraj několik občanů s tím, že je oslovili zástupci společností zabývajících se aukcemi dodavatelů energie pro koncové spotřebitele a mimo jiné se odvolávali na požadavek kraje angažovat se v této záležitosti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x