Vánoční růže pomáhají nemocným dětem i v Otrokovicích

OTROKOVICE - Už jednadvacátým rokem pomáhají lidé nákupem vánočních rostlin prostřednictvím Šance Olomouc těžce nemocným dětem. Jedním z pravidelných stanovišť, kde dobrovolníci tyto květiny prodávají, se stala i budova otrokovické radnice, informovala server Zlin.cz mluvčí tamní radnice Romana Stehlíková.

Ve středu 5. prosince přivezla na městský úřad Jana Lochmanová na padesát vánočních růží, které prodala během jedné hodiny.

Jednou z nakupujících byla i místostarostka města Hana Večerková: „Tato sbírka má již dlouholetou tradici, a pokud můžu, velmi ráda ji podpořím.“

Sbírka s názvem Vánoční hvězda se datuje od roku 1998 a začala v Otrokovicích. Nyní se sbírka rozšířila po celé České republice. V prvním ročníku se vybralo necelých 59 tisíc korun. Za dvacet let konání sbírky se vybralo více než dva miliony tři sta tisíc korun. Výtěžek každým rokem putuje na Hemato-onkologické oddělení Dětské kliniky FN a LF UP Olomouc.

„Přispíváme nejen k tomu, aby se počet vyléčených dětí neustále zvyšoval, ale i k tomu, aby nemocniční prostředí, kde děti s rodiči tráví dlouhé měsíce, splňovalo nejpřísnější a nejoptimálnější požadavky. S vaší pomocí to můžeme uskutečnit co nejdříve. Za to vám chtějí nemocné děti a členové Šance poděkovat,“ sdělila regionální zástupkyně sdružení Šance Zdeňka Wasserbauerová, která stála u zrodu myšlenky prodeje vánočních růží.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x