Berdych/ové/ opět v akci

ZLÍN - Samé dobré zprávy letí v adventním čase o tenisovém rodu Berdychů. Blíží se čas dárků a už teď to vypadá, že Vánoce Berdycha Martina i Berdycha Tomáše, tedy otce a syna, by měly být v dokonalé pohodě.

Otec si předčasného Ježíška nadělil na velkém turnaji rekreačních hráčů ve Zlíně. Ve startovním poli dvaceti hráčů si s oblíbeným parťákem Ondřejem Skalkou dokázal poradit v „divokém“ systému hry každý s každým na maxitiebreaky do čtrnácti bodů. Ani v jediném duelu nenašli přemožitele, a to se v hale předvedl výkvět amatérských deblistů ze Zlína a okolí. Výborným umístěním je druhá pozice dvojice Valoušek – Novák, prvně jmenovaný „grande Paolo“ udivoval umem i vitalitou, stejně jako zmíněný Martin Berdych už přitom před časem potkali životní šedesátku.

Unikátem byl velmi úspěšný Dalibor Novák. Ten získal druhé místo v deblovém turnaji a prakticky paralelně rovněž stříbro o pár desítek metrů výše ve druhé zlínské hale, kde ve finále singlového klání podlehl až pozdějšímu vítězi Machalovi.

¨Berdych starší nebyl v oblíbeném Zlíně spokojen pouze s vlastní úspěšnou hrou.

„Těší mne, že je po delší době zdravotně v dokonalé kondici i Tomáš. Momentálně se připravuje a hraje v Monte Carlu tréninková utkání, zdolal třeba hvězdu budoucnosti Řeka Tsitsipase. Hlavní ale je, že naplno maká bez omezení a přetrvávající zdravotní problémy jsou snad definitivně pryč.“

Zlínský tenis ještě nejde pro letošek spát, ve vršavských halách si chystá například turnaj v málo hraném ale velmi oblíbeném mixu a na druhý svátek vánoční pak poslední letošní klání, vyhledávaný Štěpánský turnaj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x