Devět jednotek bojovalo v noci s požárem seníku

NEDAŠOV - V noci ze soboty na neděli vypukl v Nedašově na Zlínsku požár objektu o velikosti 6 x 15 metrů, který byl plný sena. Požár zjistil majitel seníku, který se snažil sám požár uhasit, ale marně. Proto krátce před půl druhou v noci zavolal na tísňovou linku hasičů a požádal o pomoc.

Krajské operační středisko postupně k požáru seníku vyslalo devět jednotek cisternami a automobilovým žebříkem. Jednalo se o tři jednotky profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky, Slavičín a Zlín a pět dobrovolných jednotek z Valašských Klobouk, Nedašova, Návojné, Brumova, Bylnice a Štítné nad Vláří.

Po příjezdu prvních jednotek na místo velitel zásahu potvrdil požár velkého objektu plného sena. Postupně hasiči k uhašení nasadili celkem šest C proudů. Při hašení bylo zapotřebí velké množství vody, kterou kyvadlově na místo dováželi z Brumova. Dále si velitel zásahu na místo vyžádal záchranáře, neboť majitel seníku se při hašení nadýchal kouře. Přivolaní záchranáři jej nakonec odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči postupně rozebírali konstrukci seníku včetně stržení střechy. S využitím těžké techniky vyváželi z hořícího seníku seno ven z objektu a prolévali vodou. Ve tři hodiny v noci měli hasiči požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Postupně však dál vyváželi seno ven z objektu a hasili.

O půl osmé ráno se končící směny hasičů vystřídaly s nově nastupující směnou. Další směny pokračovaly ve vyvážení sena z objektu ven, kde jej prolévali vodou.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů. Ten spolu s majitelem vyčíslil předběžně škodu na jeden a půl miliónu korun. Uchráněné hodnoty stanovil na dva milióny korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Vyvážení a hašení sena bude probíhat minimálně celé dnešní dopoledne.

 Aktualizace 16.00 hod.

Během odpoledne hasiči prolili vodou vyvezené seno a slámu ze zasaženého objektu. Poté pár minut po půl druhé odpoledne velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru. Poté se jednotky začaly postupně vracet zpět na své stanice. Místo bylo předáno zpět majiteli. Na dohlídku nad požářištěm do večerních hodin zůstala jednotka místních dobrovolných hasičů.  

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’162683′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2199‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚162683‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x