V hradišťské Hvězdě finišuje Ohlédnutí i PeckaFilm

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ještě před Vánoci vyvrcholí dvě soutěžní výstavy, pořádané Městskými kiny Uherské Hradiště. Server Zlin.cz o nich informoval mluvčí uherskohradišťských městských kin Jaromír Orel.

Už jen do soboty 15. prosince mohou zájemci vkládat své fotografie na web bilanční výstavy Ohlédnutí (ohlednuti.uh.cz) a rozšířit tak zástup autorů a autorek neformálního slováckého Pressfota Ohlédnutí 2018. Hlasování o nejlepší dinosaury a jiné druhohorní příšery zaslané do 10. kola dětské kreativní soutěže PeckaFilm (peckafilm.uh.cz) skončí ve středu 19. 12.

Fotografie ze Slovácka, Horňácka a dalších regionů mají zobrazovat rozmanité pohledy na místa, lidi nebo třeba krajinu v čase předešlého roku. Hostujícími kurátory letos budou hudebnice Jitka Šuranská a výtvarník a hudebník Milan Nytra (ex-AG Flek, Progres 2). Organizátoři nově nabízejí také kalendář s nejkrásnějšími snímky laureátů minulých ročníků Ohlédnutí. „Kdo bude novým laureátem či laureátkou Ohlédnutí se ukáže na vernisáži výstavy, která se bude konat 6. ledna spolu s Tříkrálovým koncertem ve foyer kina Hvězda,“ uvedl Orel.

V jubilejním desátém kole dětské kreativní soutěže PeckaFilm měly děti podle příběhu nazvaného Dvě minuty v Jurském světě co nejlépe ztvárnit podobu Slovácka během druhohorní Jury formou obrázků, prostorových objektů nebo krátkých videí. Soutěže se zúčastilo celkem 28 týmů ze sedmi škol. Na vyhlášení 11. ledna budou vítězům předány ceny a medaile a na velkém plátně v sále kina bude promítnuto všech 113 zaslaných prací.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x