Nový laser pomůže pacientům s problémy pohybového aparátu

ZLÍN - Rehabilitační oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně začalo používat nový vysokovýkonný terapeutický laser. Pomůže nemocným s úpornými bolestmi pohybového aparátu, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

Ošetření vysokovýkonným terapeutickým laserem prospěje především pacientům s úponovými bolestmi jako tenisové lokty, patní ostruhy, svalová zranění a podobně. „Ošetření laserem IV. třídy se děje ve speciálně odstíněné místnosti, v analgetickém nebo biostimulačním módu. Červeným navigačním světlem si terapeut kontroluje místo aplikace a díky velkému výkonu trvá sezení krátce, většinou do 10 minut. Do tkání je bezbolestně dodáno velké kvantum energie a analgetický efekt je okamžitý, biostimulační potřebuje čas, proto se oba módy kombinují,“ popsal primář Rehabilitačního oddělení zlínské nemocnice Pavol Skalka a dodal, že se doporučuje provést čtyři až pět ošetření v průběhu několika dnů.

Zákrok by měl ordinovat lékař a vybavit nemocné žádankou. Ošetření může předepsat přímo i lékař rehabilitačního oddělení. Výkon není hrazen ze zdravotního pojištění, jedno sezení stojí 240 korun. „Zájemci se nemusejí předem objednávat, ideální je přijít ráno v pracovní dny v čase 6.45 až 7.00 hodin. Ošetření je bezbolestné a účinnost léčby velmi vysoká,“ dodal primář Pavol Skalka.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x