Zlínský útulek pro opuštěná zvířata oslaví Vánoce

ZLÍN - Zlínský útulek pro opuštěná zvířata na Vršavě i letos oslaví v předstihu Vánoce. Tentokrát se tu bude nadělovat ve středu 12. prosince, serveru Zlin.cz to uvedl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Letos se tradiční akce uskuteční už pojedenácté v řadě. Vánoce v útulku pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, a to v rámci projektu Němá tvář. Lidé, kteří na akci dorazí, mohou opuštěným pejskům a kočičkám přinést nějaké dárky, ať už v podobě nejrůznějších pamlsků, krmiva či teplých pelíšků. Útulek ale uvítá také hračky pro zvířata nebo teplé deky.

„Pro všechny příchozí si studennti opět připraví bohatý program a nebude chybět ani horký čaj, svařák a skvělé cukroví. Postaráno bude i o zábavu,“ doplnil Fabián. Vánoce v útulku se uskuteční ve středu 12. prosince od 15.00 hodin. Celkový výtěžek z akce poputuje tradičně na podporu útulku.

Útulek pro zvířata v nouzi ve Zlíně na Vršavě dokáže pojmout až 80 psů a 40 koček. Na přechodnou dobu může sloužit i jako útočiště pro handicapovaná volně žijící zvířata, jako jsou například ježci a ptáci. Od roku 2006 provozuje útulek nově i služby psího hotelu, jehož kapacita je 20 psů. Nabízí také virtuální adopci. Ta umožní lidem, kteří nemohou mít doma z jakéhokoliv důvodu psa či kočku a rádi by pomohli, alespoň pravidelně finančně podpořit konkrétní zvíře.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x