AKCE ZA ROHEM, aneb rohlíčky počkají, vyrazte za kulturou

ZLÍNSKÝ KRAJ - To, co dělá advent adventem, jsou okamžiky štěstí a pohody, které sdílíte se svými blízkými. Prosincové koncerty a výstavy vás zahřejí na duši a naladí vás na nejkrásnější svátky v roce. Udělejte si na sebe čas a užijte si předvánoční atmosféru na některé z akcí ve svém okolí.

Dům kultury Vizovice zve na výstavu obrazů výtvarného klubu AB 11 Zlín s názvem BARVY ROKU. Ta od 11. prosince do 25. ledna ozdobí prostory vestibulu a Informačního centra.

Základní umělecká škola Zlín zve na tradiční Vánoční koncert. Tuto středu od 18 hodin představí um svých žáků v evangelickém kostele ve Zlíně, kde si můžete prohlédnout také keramický betlém.

Ve středu 12. prosince od 18:30 rozezní kostel sv. Petra a Pavla v Želechovicích nad Dřevnicí adventní koncert, na kterém vystoupí dětský pěvecký sbor Motýli Šumperk.

Československý vánoční koncert nabídne 12. prosince od 19 hodin v Hudební síni Hotelu Baťov v Otrokovicích díla místrů kalsické hudby A. Dvořáka, J. J. Ryby a W. A. Mozarta v podání hudebních sólistů – sopranistky Barbary Slezákové, nositelky Evropské ceny Gustava Mahlera, Michala Mačuhy a členů špičkových českých orchestrů.

Klub kultury Napajedla a slovácké soubory Radovánek, Radovan a Pozdní sběr s Cimbálovou muzikou Maliny vás srdečně zvou na Vánoční koledování v Klášterní kapli už tento pátek od 18 hodin. Přijďte si připomenout vánoční lidové tradice a koledy a prožít příjemný podvečer ve vánoční atmosféře.

Sazovický Vánoční jarmark se koná v sobotu 15. prosince od 14 hodin na nové návsi. Přijďte na svařák či grilované speciality, stánky nabídnou také frgály, záhlinické kapříky, včelařské výrobky. Nakoupit můžete i výrobky klubu seniorů a spolku sv. Václava  dětí z místní školy a školky a další řemeslné produkty.

Až do 13. ledna můžete v Zámecké galerii na zámku v Uherském Ostrohu navštívit ojedinělou výstavu s názvem Podmalba na sklo, která je specifickou doménou malířky Zuzany Čechové, rozené Kadlecové. Autorčiny podmalby na skle vycházejí z forem lidového výtvarného umění široce rozšířeného v XVIII. století, kdy se malovaly zejména obrázky svatých. Její současná tvorba tematicky navazuje nejenom na tuto původní lidovou tvorbu, ale současně ji rozšiřuje také o vlastní barevné formy a náměty zobrazující lidová řemesla, tradice a zvyky. Spolu s výtvarnými díly Zuzany Čechové jsou vystaveny také obrazy Ing. arch. Alexe Kadlece.

Už jen do 16. prosince potrvá výstava Houby na Valašsku v zámku v Lešné u Valašského Meziříčí. Jiří Novák na ní představuje své fotografie, které vzešly z jeho mykologické vášně. Na vystavených snímcích dovedně zachytil především houby rostoucí právě v lešenském parku. Možná budete překvapeni, kolik různých druhů lze v jediném parku najít. Výstavu fotografií doplňují práce dětí mateřských a základních škol, na kterých děti zobrazily, jak si představují „nejkrásnější houbu“.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x