Nepotřebné elektrické ohradníky najdou nové uplatnění

ZLÍNSKÝ KRAJ - Elektrické ohradníky, které sloužily k zamezení pohybu divočáků během výskytu afrického moru prasat ve Zlínském kraji a nyní již nejsou zapotřebí, najdou nové uplatnění. Serveru Zlin.cz to oznámil Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„O ohradníky projevila zájem Střední škola zemědělská a přírodovědná v Rožnově pod Radhoštěm, která je naší příspěvkovou organizací. Vzhledem k tomu, že pro ohradníky již v současné době nemáme žádné využití, rádi je rožnovské škole přenecháme. Škola je použije k odborné výuce i k zabezpečení svých rozlehlých pastvin,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Škola tak od kraje obdrží 11 ohradníků AKO, 38 padesátimetrových sítí, 1 289 plastových tyčí, 10 baterií, dvě nabíječky a naviják na lanko, to vše v účetní hodnotě 63 795 korun.

Elektrické ohradníky byly v okolí Zlína v souvislosti s africkým morem prasat instalovány loni v srpnu. Jejich provoz byl ukončen nařízením Státní veterinární správy k 1. říjnu letošního roku. Postupně byly demontovány a jejich nepoškozené části jsou nyní uloženy ve skladu Krizového štábu Zlínského kraje.

Sponzorováno: Elektrické ohradníky od Ketris.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x