O Vánocích musejí lidé počítat s úpravou jízdních řádů MHD

ZLÍN - Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) má připraveny jízdní řády pro obvyklé omezení městské hromadné dopravy v období Vánoc a závěru roku. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Protože v období Vánoc a závěru kalendářního roku mají žáci a studenti prázdniny a řada zaměstnanců čerpá dovolenou, snižuje se v těchto dnech také poptávka po využívání MHD. Dovolenou si chtějí o Vánocích vybrat i někteří řidiči. Na to reaguje DSZO mírnou úpravou jízdních řádů MHD.

Tzv. prázdninové jízdní řády (nebo „letní a zimní omezení“) budou letos platit v pracovních dnech mezi svátky, což bude letos pouze ve čtvrtek 27. a v pátek 28. prosince. Trolejbusy a autobusy DSZO budou po tyto dva dny jezdit podle prostředního sloupce časových údajů na zastávkových jízdních řádech (Pracovní dny L a Z), tedy v rozsahu jako o hlavních letních prázdninách.

Podle jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky budou jezdit vozidla MHD ve dnech 22. – 26. prosince a ve dnech 29. prosince 2018 – 1. ledna 2019.

Zvláštní omezení – jako každoročně – bude uplatněno ve večerních hodinách na Štědrý den v pondělí 24. prosince a poslední den v roce v pondělí 31. prosince. „Pro večerní omezení v uvedených dnech (po 17. hodině na Štědrý den a po 21. hodině na Silvestra) platí samostatné jízdní řády. Na letácích ve vozidlech i na zastávkách budou zveřejněny odjezdy posledních pravidelných spojů i odjezdy dalších spojů, které budou zajišťovat minimální dopravní obslužnost na linkách v pozdějších večerních hodinách. Na páteřních trasách na Jižní Svahy a do Otrokovic se budou trolejbusové linky 6 a 2 střídat, takže do Otrokovic spoje pojedou přibližně po 30 minutách, na Jižní Svahy po 20 – 30 minutách,“ doplnil Cekota.

Je třeba ještě zvlášť upozornit, že v pondělí 31. prosince, přestože jde o pracovní den, budou jezdit vozidla MHD podle jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky.

Provoz podle jízdních řádů pro běžné pracovní dny bude obnoven od středy 2. ledna – v tento den ještě bez školních spojů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x