Zlínský kraj plánuje investice v dopravě za 300 milionů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Čtyři investice v dopravě za 300 milionů korun plánuje Zlínský kraj. Všechny akce by měly začít v první polovině příštího roku, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Investiční záměry schválila rada kraje. Týkají se silnic nižších tříd, a to z Vlkoše do Troubek, z Želechovic do Provodova, z obce Hovězí do Huslenek a silnice v Bystřici pod Hostýnem na hranici Zlínského a Olomouckého kraje. „Všechny tyto akce by měly být zahájeny v dubnu příštího roku. Jejich realizace přispěje nejen k vyššímu komfortu pro řidiče v řešených úsecích, ale také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a snížení hladiny hluku a úrovně emisí ze silničního provozu,“ řekl hejtman Jiří Čunek.

Nejvíce ve výši skoro 150 milionů bude stát úprava silnic II/438 a II/150 v úseku od hranice Zlínského a Olomouckého kraje po křižovatku v ulici Pod Platany v Bystřici pod Hostýnem. „Týká se to úseku dlouhého 6,5 kilometru. Akce se rozdělí do pěti samostatných úseků, které na sebe budou navazovat. Práce potrvají až do prosince roku 2021,“ uvedla Kousalová.

Skoro 100 milionů si vyžádá rekonstrukce kilometru silnice II/487 v obci Hovězí a mezi Hovězím a Huslenkami. Silnice se rozšíří a vymění se její konstrukce. Vzniknou tři nové opěrné zdi a součástí prací bude i odvodnění nebo přestavba propustku. Akce potrvá do května roku 2021.

Přes 33 milionů bude stát rekonstrukce silnice II/4348 mezi Troubkami a Vlkošem. Dotkne se více než kilometrového úseku. „Provedeme kompletní konstrukci vozovky včetně sanace zemní pláně, odvodnění, rekonstrukci propustku a připojení účelové komunikace i hospodářských sjezdů,“ řekla Kousalová. Práce mají skončit v dubnu roku 2020.

Do konce příštího roku by měly být hotové práce za 20 milionů na půlkilometrovém úseku silnice III/49020 mezi Želechovicemi a Provodovem. Předmětem je stabilizace silnice pomocí opěrné zdi.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x