Činnost dětí a mládeže podpoří město částkou 700 tisíc korun

VIZOVICE - Přesně 700 tisíc korun hodlá vizovická radnice rozdělit v roce 2019 mezi spolky, které na území města pracují s dětmi a mládeží. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Gabriela Netopilová Sluštíková.

Spolky pracující s dětmi a mládeží si tak rozdělí stejnou částku jako letos. Jeden žadatel může získat až 70 tisíc korun.

„Vyhlášením dotačního programu se radnice snaží zajistit co nejlepší naplnění volného času dětí a mládeže, rozvíjení jejich pohybových, duchovních, sociálních či tělesných schopností. Práce spolků na území města i v jeho místních částech je v tomto směru nezpochybnitelná a nezastupitelná,“ uvedla starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Podmínkou získání dotace je mimo jiné i to, aby daný žadatel neměl žádné závazky po splatnosti, a to jak vůči městu, tak třeba i vůči finančnímu úřadu, zdravotním pojišťovnám či ČSSZ. „Hlavními kritérii pro hodnocení žádosti bude například počet registrovaných dětí a mládeže či množství schůzek i uskutečněných akcí v letošním roce,“ doplnila místostarostka Alena Hanáková.

Žádosti o dotaci mohou spolky a organizace podat od 14. ledna do 1. března 2019.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x