Upeč si mě, nařež si mě, smontuj si mě

UHERSKÝ BROD - Pracovat je normální. Pracovat s umem a fortelem se ovšem musí umět. A když se do toho "obují" žáci praktických škol z širokého okolí, jako v tomto případě pod vlídným a odborným pořadatelským dohledem Středního odborného učiliště v Uherském Brodě, pak se akce právě s názvem Pracovat je normální setká s úspěchem. Což v tomto předvánočním čase zahřeje o to více.

„Dorazilo k nám 35 dětí z deseti praktických škol ze Zlínského a Jihomoravského kraje. Šlo a jde o to, že se mohly hravou formou seznámit s prací pekaře, tesaře a opraváře. Právě po těchto řemeslech je aktuálně na trhu práce veliká poptávka,“ připomněla jedna z organizátorek Eva Jurásková z pořádajícího učiliště. To se programově věnuje výchově budoucích mistrů řady oborů.

Tři disciplíny – tři vypovídající označení. Upeč si mě, Nařež si mě, Smontuj si mě.

A tak se zdobily perníčky, pekly briošky, vyráběly dřevěné hrací kostky a taky speciální plechové odkládací krabičky.

„Pánové Sukop a Kašný z vedení Zlínského kraje, jakož i starosta Uherského Brodu Ferdinand Kubáník přišli pracanty podpořit, vyzkoušeli i vlastní dovednost a na adresu účastníků soutěže nešetřili slovy chvály,“ dodala Jurásková.

Učiliště v Uherském Brodě na ulici Svatopluka Čecha uspořádalo akci už po osmé.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’162710′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2206‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚162710‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x