Zkrátit si cestu od dálničního přivaděče v Otrokovicích už není možné

OTROKOVICE - Betonové svodidlo nyní brání v průjezdu vozidlům po polní cestě od dálničního přivaděče do ulice Smetanova v Otrokovicích. Radní se rozhodli vyhovět stížnostem místních obyvatel a schválili uzavření této komunikace,, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

„Obyvatelé ulice Smetanova si na radnici písemně stěžovali na neutěšený stav životního prostředí a hluk, který ve velké míře způsobují motorová vozidla, která si zkracují cestu z dálničního přivaděče a projíždějí pod okny jejich domovů. Po vyhodnocení situace jsme rozhodli žádosti vyhovět a nechat tuto nezpevněnou komunikaci uzavřít,“ uvedl starosta Jaroslav Budek.

Dle vyjádření vedoucí odboru dopravně-správního Renáty Krystyníkové, není odbočování na účelovou komunikaci z přivaděče ani bezpečné vzhledem k šířce sjezdu a rychlosti vozidel, která je 90 km/h. Vozidla jsou na betonovou zábranu upozorněni dopravním značením z obou stran nezpevněné cesty.

„Betonové svodidlo je nyní umístěno tak, že jej není možné vozidlem z žádné strany objet. S ohledem na samotnou váhu svodidla 3,5 t nepředpokládáme, že by je mohli neukáznění řidiči posunout či odstranit,“ uzavřela Krystyníková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x