Konec roku bude možné ve Zlínském kraji oslavit různě, program je velmi bohatý

ZLÍNSKÝ KRAJ - Poslední den roku, pondělí 31. prosince, nabídne na Východní Moravě spoustu akcí. Pestré bude i sváteční úterý 1. ledna 2019, serveru Zlin.cz to oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Velká Javořina na Uherskohradišťsku bude místem tradičního setkání Čechů a Slováků s Vatrou přátelství a kulturním programem. Začne v 13.00 hodin.

Kino Hvězda Uherské Hradiště rozezní Novoroční koncert berlínské filharmonie. Tradiční koncert z roku 2018, tentokrát pod taktovkou Daniela Barenboima, začne v 17.00 hodin.

Dům kultury Vsetín zve na Silvestr pro děti a dospělé. Zábavný program začne v 18.30, v 19.00 začne ohňostroj.

Silvestr Divadla Brod v Uherském Brodě začne v 15.00. Další část programu začne o dvě hodiny později.

„Klub Starý pivovar v Kroměříži zve na Silvestr v kapli. Bohatý program začne ve 20.00 hodin. K poslechu a tanci zahrají PKM a hosté, například členové skupiny JamTour.
Tradiční Silvestrovský ohňostroj je připraven na 17. hodinu na hřišti v obci Dřínov na Kroměřížsku,“ doplnil Urbanovský.

Rozlučku s rokem 2018 pořádají i ve Zlíně. Program na náměstí Míru začne v 18.00 hodin a návštěvníci se mohou těšit na provazochodeckou show a Novoroční ohňostroj, který začne v 18.20 hodin.

Nejoblíbenější poutní místo na Moravě – Svatý Hostýn – nabídne na přelomu tohoto a příštího roku program ve znamení duchovní kultury. 31. prosince od 12.00 hodin bude k vidění Živý Betlém v podání mládeže z valašské obce Horní Lideč. Duchovní program vyvrcholí o půlnoci, kdy bude mši svatou celebrovat olomoucký arcibiskup Jan Graubner. První den nového roku po poledni zazní v hostýnské bazilice Novoroční charitativní koncert v podání Cimbálové muziky Soláň z Rožnova pod Radhoštěm.

Slavit se bude příchod roku 2019 i jinde než na Svatém Hostýně a 1. ledna bude možné navštívit řadu akcí. Třeba tradiční novoroční ohňostroj v zámecké zahradě v Holešově, který začne v 17.00 hodin. V případě mlhy se přesune na první možný termín.

I Masarykovo náměstí v Bystřici pod Hostýnem zažije Novoroční ohňostroj. Začne v 18.30 hodin.

Reduta Uherské Hradiště zve na Novoroční koncert s přípitkem starosty. Začátek bude v 19.30. Účinkovat bude Slovácký komorní orchestr.

Ve Vlčnově na Uherskohradišťsku vystoupí na Nový rok Hradišťan a Jiří Pavlica. Koncert začne v 17.00 hodin v Kostele sv. Jakuba st.

Dominikánský klášter a kostel Nanebevzetí Panny Marie Uherský Brod rozezní Novoroční koncert komorního souboru Collegium classic. Začátek je stanoven na 17.30.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x