V Bystřici už mohou jezdit motoristé po novém mostě

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Po novém mostě už mohou jezdit řidiči v Bystřici pod Hostýnem. Serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Náklady na tuto stavbu dosáhly 10,1 milionu korun. Pro jejich úhradu využilo Ředitelství silnic Zlínského kraje dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Předmětem díla byla kompletní přestavba mostu v Bystřici pod Hostýnem mezi ulicemi Dolní a Holešovskou, včetně připojení k silnici II/150. Původní most byl postaven v roce 1938 a jeho technický stav byl hodnocen jako velmi špatný,“ poznamenal Cekota.

Původní most byl zcela odstraněn a na jeho místě byl vybudován nový mostní objekt. Je tvořen monolitickým železobetonovým rámem s vrubovým kloubem o jednom poli. Je vetknutý do železobetonových základů. Konstrukce je založena plošně na železobetonových pasech. Vozovka na mostě je živičná, netuhá. Nový most je šikmý (76,2 stupně). Volná šířka mostu (mezi zábradlím) měří 11 metrů, vozovka mezi obrubami je široká 6,5 metru. Na mostě jsou monolitické železobetonové chodníkové římsy (oboustranné chodníky) s ocelovým mostním zábradlím. Most je dlouhý 14,5 metru.

Součástí stavby byla úprava koryta v toku řeky, včetně vydláždění jejího dna a břehů. Současně s přestavbou mostu byla provedena i stavební úprava vozovky silnice III/43728 v celkové délce 22 metrů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x