Zlínský kraj zrekonstruoval za 28 milionů stavební průmyslovou školu

ZLÍNSKÝ KRAJ – Za 28 milionů korun zrekonstruoval Zlínský kraj Střední průmyslovou školu stavební ve Valašském Meziříčí. Kromě rekonstrukce vznikly učebny i ateliér, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Rekonstrukce se dotkla školy v Máchově ulici. Slavnostního otevření se zúčastnil hejtman Jiří Čunek a radní Petr Gazdík, který zodpovídá za školství. „Kraj do modernizace investoval 28 milionů korun. Za ně vznikly učebny, ateliér a zázemí pro žáky i pedagogy v prostorách nevyužívané části domova mládeže,“ uvedl Gazdík.

To ale nebylo vše. „Také jsme zrekonstruovali stávající třídy. Tyto učebny slouží pro výuku stavebních a dřevařských oborů. Zároveň vznikly zcela nové prostory, kde se budou připravovat žáci oborů zedník, malíř, klempíř, truhlář, tesař, montér staveb a instalatér,“ vyjmenoval Gazdík. Podle něj byla součástí investice i generální rekonstrukce kanalizace, elektroinstalace a sanace vlhkosti v suterénu budovy.

Práce trvaly rok a řadí se k významným investicím, které kraj v oblasti školství nedávno dokončil nebo právě realizuje. Mezi další velké akce patří třeba oprava staré budovy Střední školy oděvní a služeb Vizovice s předpokládanými náklady přes 10 milionů, druhá etapa rekonstrukce elektroinstalace u Základní, mateřské a praktické školy Vsetín za více než 11 milionů nebo rekonstrukce hřiště u Gymnázia a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Zlín, což kraj stojí přes devět milionů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x