Zlínská nemocnice získala přes 300 dárků pro pacienty hospitalizované o svátcích

ZLÍN – Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně získala od zájemců přes 300 drobných dárků. Rozdá je pacientům, kteří budou hospitalizovaní během svátků, řekla serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Vánoční projekt nazvaný Dobrý skutek letos poprvé uspořádalo dobrovolnické centrum nemocnice. „Podstatnou projektu bylo získat drobné dárky a udělat jimi radost pacientům, kteří zůstanou na hospitalizaci v čase vánočních svátků,“ uvedla Lipovská.

Mezi více než 300 dárky se sešla kosmetika, hygienické potřeby, knížky, křížovky, ale i oblečení. „Jsem velmi mile překvapena. Podobných projektů je po celé republice více, a proto jsem měla trochu obavy, jestli náš projekt veřejnost osloví. Nakonec se však dobrých skutků sešla spousta a jsem moc ráda, že našim pacientům můžeme o Vánocích udělat radost,“ řekla vedoucí Dobrovolnického centra Krajské nemocnice T. Bati Michaela Schneiderová .

Dodala, že desítky dárků přinesli také studenti a učitelé Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Zlín, kteří s nemocnicí pravidelně spolupracují. „Dárky budou rozdávat o Štědrém dnu sestry přímo pacientům, a to zejména na odděleních, kde je nejvíce dlouhodobě nemocných,“ doplnila Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x