Diakonie chystá charitativní koncert, výtěžek půjde na služby

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Organizace Diakonie Českobratrské církve evangelické – středisko Cesta uspořádá o vánočních svátcích benefiční koncert v Uherském Hradišti. Výtěžek půjde na služby Diakonie a charity, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Diakonie Petra Kučerová.

Koncert se uskuteční 25. prosince od 15.00 v kostele sv. Františka Xaverského. Mluveného slova se ujme Michal Vogl, farář sboru Českobratrské církve evangelické. Na housle zahraje Jiří Pospíchal. Vystoupí také smíšený pěvecký sbor Svatopluk.

Příchozí se mohou těšit i na vystoupení uskupení Jiří Pospíchal Quintet nebo na zvuk varhan v podání Stanislava Halody. „Výtěžek opět podpoří služby Diakonie a uherskohradišťské charity,“ dodala Kučerová.

Na 26. prosince je pak v plánu koncert Jana Gajdošíka a nového rockového seskupení nazvaného DoGa. Za vstupné na jednotlivé koncerty dospělí zaplatí 150 korun a senioři se zdravotně postiženými 90 korun. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Diakonie vznikla v devadesátých letech. Pomáhá potřebným. Nabízí například denní stacionář, sociálně terapeutickou dílnu, ale také pomáhá duševně nemocným zvládat situaci s bydlením nebo nabízí pomoc rodinám s dětmi se zdravotními problémy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x