Nedoklubko obdarovalo maminky předčasně narozených dětí

ZLÍN - Organizace Nedoklubko, která podporuje rodiče předčasně narozených dětí, přijela do Krajské nemocnice T. Bati rozdat dárky. S blížícími se vánočními svátky chtěli zástupci této společnosti udělat maminkám předčasně narozených miminek radost a potěšit je, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

Maminky dostaly balíčky s drobnými dárky, s háčkovanou chobotničkou a ponožkami pro novorozence, které vzešly z loňského projektu Socks for Life, kdy sbírka přinesla 10 450 párů ponožek pro miminka. „Přivezli jsme také časopis nazvaný Nejste v tom sami pro podporu rodičů předčasně narozených dětí a knížku Vítej, kulíšku. A protože jsou Vánoce, nechyběly ani pěkné baňky,“ doplnila Karla Uherková, koordinátorka organizace Nedoklubko pro Zlínský kraj s tím, že rodičům nabízejí i poradenskou činnost.

„Dárky mi udělaly radost, bylo to zpestření a zároveň jsem se něco dozvěděla,“ uvedla paní Vendula, maminka předčasně narozené holčičky a dodala, že teď už se s dcerou bude přesouvat na běžný pokoj. „Začátky byly krušné, ale aspoň jsem s malou mohla být. Maminky, které musí za svým čerstvě narozeným dítětem dojíždět, jsou na tom mnohem hůř. My jsme z Přerovska a cíleně jsem chtěla rodit ve zlínské nemocnici, která má skvělou pověst nejen v péči o předčasně narozené děti.“

Nedoklubko spolupracuje s Novorozeneckým oddělením Krajské nemocnice T. Bati již devět let. S dárky pro předčasně narozené děti přijíždí do Zlína pravidelně dvakrát za rok.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x