Bezdůvodně zkopal muže do hlavy, teď mu za to hrozí vězení

ZLÍN - Soužití několika bezdomovců v jednom rodinném domě ve Zlíně skončilo velmi dramaticky. Sedmatřicetiletý muž tu z ničeho nic brutálně zmlátil sedmašedesátiletého spolubydlícího, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Komisařka z oddělení obecné kriminality ve Zlíně už obvinila sedmatřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Staršího známého zbil muž uplynulý víkend. Koapl ho do hlavy a do žeber, čímž mu způsobil těžké zranění. „Jen shodou okolností a šťastných náhod nedošlo ke zranění život ohrožujícímu,“ poznamenala Kozumplíková.

Několik lidí bez domova se společně rozhodlo žít v jednom rodinném domě ve Zlíně. Poklidná atmosféra tu ale vládla jen týden. „Sedmatřicetiletý opilý muž přišel nečekaně k o třicet let staršímu muži v okamžiku, kdy popíjel kávu, a kopl ho botou s terénní podrážkou nejprve do oka a poté do oblasti žeber. Svého jednání zanechal až po upozornění jedné z žen. Starší muž se následující den odebral do nemocnice a po zjištění závažnosti zranění oznámil své napadení na policii. Policisté ve stejný den zadrželi útočníka v rodinném domě, kde všichni společně přebývali, a převezli ho do policejní cely,“ upřesnila Kozumplíková.

V případě uznání viny a odsouzení hrozí čtyřikrát trestanému muži trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x