Lyžařský areál Razula zahájí v sobotu sezónu

VELKÉ KARLOVICE – Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zahájí v sobotu sezónu otevřením rodinné sjezdovky Horal u hotelu Horal. Vlek na hlavní sjezdovce Razula se rozjede v příštím týdnu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Resortu Valachy Velké Karlovice Martina Žáčková.

Sjezdovka Horal bude přístupná i na Štědrý den. „Velmi nám pomohla sněhová nadílka posledních dnů. Na sjezdovkách máme 40 centimetrů přírodního i technického sněhu, podmínky jsou velmi dobré. Kdo si bude chtít zkrátit čekání na vánoční nadílku, může si přijít zalyžovat i na Štědrý den, kdy budeme mít otevřeno do 15.00. V ostatních dnech lyžujeme vždy od 8.30 do 17.30,“ informoval šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek.

Hlavní sjezdovka Razula se otevře zřejmě 25. prosince. „Záleží na klimatických podmínkách. Potřebujeme ještě pár dnů zasněžovat, abychom sjezdovce v celé kilometrové délce připravili kvalitní podklad, který vydrží ve výborné kvalitě až do jara,“ vysvětlil Pařízek.

Ski areál Razula před sezónou opět vylepšil zázemí pro lyžaře, největší novinkou je delší pojízdný koberec v zimním parku Razulák na sjezdovce Horal, který slouží výuce lyžování. „Nyní měří 51 metrů, oproti dosavadní délce je tak trojnásobný,“ poznamenala Žáčková.

Středisko chce také zpříjemnit lyžařům návštěvu gurmánskými zážitky, pravidelně se budou konat víkendy se zabíjačkovými specialitami u sjezdovky Razula. Chystají se i další akce jako závod na skialpech, běžkařský závod Noční stopa Valachy, série dětských lyžařských závodů O pohár strašidýlka Razuláka nebo tradiční Maškarní lyžovačka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x